Evime yada İş Yerine En Yakın Servis Gelsin "7-24 Acil servis"

Kombi Bakımında neler yapılır

Kombi Bakımında neler yapılır Kombi bakımında yapılması gerekenler nelerdir..? Kombi bakımının kombiye faydası var’mı.? şimdi sizlere bununla ilgili faydalı bilgiler vereceğim. Öncelikle kombi cihazına olan faydalarını yazalım.

Kombiye faydaları nelerdir..?

  1. Gazdan tasarruf
  2. Elektrikten tasarruf
  3. Sudan tasarruf
  4. Sessiz çalışma
  5. Verimli çalışma
  6. Arıza yapmasını önleme..!

Evet Kombi bakımının faydalarını yazdıktan sonra şimdi gelelim kombi bakımında neler yapılır..? onu yazalım..:

Kombi bakımında neler yapılır

  1. Kombinin Bacası temizlenir
  2. Kombinin Fanı temizlenir
  3. Yanma hücresi temizlenir
  4. Çakmakların ayarı yapılır
  5. İyonize temizlenir
  6. Sıcaklık sensör direnç ölçümü yapılır
  7. Desibel kontrolü yapılır
  8. Alev ayarı yapılır
  9. Ana ejanjör temizlenir
  10. Peteklerin dönüş filtresi temizlenir
  11. Genleşme tankı azot basıncı kontrol edilir
  12. Peteklerin havası alınır
  13. Reglaj ayarı yapılır
Kombi bakımında neler yapılır

Kombi bakımında neler yapılır

Kombi bakımı faturaya bir etkisi var’mı..?

Doğal gaz faturası çok yüksek geliyor diyen tüketiciler için bu yazı faydalı olacaktır.

Kombi bakımı mutlaka her yıl yapılması gereken bir işlemdir. Bakımın ne derece önemli olduğunu Atölyede yaptığımız testler sonucunda inceledik.

Yaptığımız incelemede  6 Yıl bakımı yapılmayan bir kombi ile 6 yıl her sene bakım yapılan bir kombi arasında %45 fark olduğunu gördük. Buda ne anlam taşıyor…!

Kombi %45 verim kaybına uğramış demektir. 6 yıl hiç bakımı yapılmayan kombi gereğinden fazla devrede kaldığı ve sürekli çalıştığı için. Küçük bir Örnek….:

Yukarıda belirttiğimiz 6. şıkta yazılan sıcaklık sensör direnç ölçümü yapılır…: Direnci düşmüş arızalı sensör bu gibi durumların oluşmasına sebebiyet vermektedir.

Kışın kombi cihazını ısıtmada çalıştırdınız, Ve her ay size yüklü miktarda doğal gaz faturası gelmeye başladı..! Peki bunun nedeni nedir..! Hemen nedenini yazalım..!

Kalorifer ısısını denetleyen sensör dediğimiz parça petek içinde dolaşan suyun ısısını yani suyun sıcaklığını kontrol eden parçadır. Sensör direnci düştüğü zaman

Su sıcaklığını çok geç algılayacağından dolayı kombi zamanında devreden çıkmadığı için…! Gereğinden fazla devrede kalıp çalışmaktadır. Dolayısı ile doğal gaz faturası’da kabarık gelecektir.

Keza sıcak kullanım suyunda’da durum aynıdır..! Aynı şekilde sıcak su sensörü’de devreye geç gireceğinden ötürü akan onca su heba olup gidecektir. Peki bizim burdaki kayıplarımız nelerdir..?

Elektrik faturası yüksek gelecek,Su faturası yüksek gelecek Boşa akıp giden su için, Doğal gaz faturası yüksek gelecek..! Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için Her Kış kombi bakımını ihmal etmeyiniz.

Gördüğünüz gibi kombi bakımının kombiye çok büyük tasarruf ve fayda sağlamaktadır. Sizlere faydalı olabilecek bir diğer yazımız Kombi neden çalışmaz yazısını inceleyebilirsiniz.

Kombi bakımının önemi

Kombi bakımında neler yapılır

5 Puan 1 Yorum

Bir yorum

Yorum yap veya soru sor

We’re sorry you’ve had a bad experience. Before you post your review, feel free to contact us, so we can help resolve your issue.

Post Review

1
Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz.