Evime yada İş Yerine En Yakın Servis Gelsin "7-24 Acil servis"

Kombi Ateşleme sorunu

Kombi Ateşleme sorunu Kombi neden ateşlemez, Kombi neden alev almaz Bir çok tüketicinin şikayetlerinin başında Kombi ateşleme yapmıyor,

Kombi alev almıyor, şikayeti yer almaktadır..! Yada Kombi Ateşleme yapıyor geri sönüyor gibi sorunlar yer almaktadır.

Peki ateşleme yapmayan veya ateşleyip geri sönen kombi için neler yapılabilir. Tüketici olarak Belli başlı kontrol etmemiz gereken bazı işlemler vardır.

Bizim burada tüketici olarak yapmamız gerekenler sırası ile şunlardır. Öncelikle Kombi neden çalışmaz Başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. Bu nedenleri inceledikten sonra

Büyük bir ihtimalle kombi çalışacaktır. Eğer kombi çalışmaz ise Tekrar bu sayfaya dönebilirsiniz. Kombi ateşleme elektrotları sayesinde ateşleme yapar. Ateşleme grubu şu parçalardan oluşmaktadır;

Kombi Ateşleme sistemi..!

  1. Çakmak Buji
  2. Çakmak trafosu (Manyeto)
  3. İyonize çubuğu
  4. Baca Fanı
  5. Hava akış sensörü
  6. Elektronik Ana kart
Kombi Ateşleme sorunu

Kombi ateşleme sorunu

Evet kombi ateşleme sistemi bu parçalardan oluşmaktadır. Çakmakların çakmama’sının en büyük nedenlerinden bir tanesi kombinin bakımsız olması eğer 4-5 yıldır kombiye bakım yaptırmadıysanız boşuna uğraşmayın hemen bizi arayın gelelim 🙂

Eğer her kış muntazam bir şekilde kombi bakımını yaptırıyor iseniz. Bakmanız gereken yerleri sırası ile yazıyorum..!

Kombi Ateşleme Problemi

  1. Baca yerinden çıkmış’mı.?
  2. Baca ağzında kuş yuvası var’mı..?
  3. Dış cephe mantolama yapıldı ise baca ağzı kapalı’mı..?
  4. Baca ağzı yukarı bakıyor’mu..?
  5. Lodos veya poyraz rüzgar var’mı..?
  6. Kar yağıyor’mu..?

Evet Yukarıda yazmış olduğum tüm maddeler ile karşılaşmış bir usta olarak sizlere sırası ile bu sorunlardan nasıl kurtulacağınızı yazacağım:

Kombi Ateşleme sorunu

#Baca yerinden çıkmış’mı..?

Her hangi bir nedenden ötürü çamaşır ipi, Top çarpması veya güvercinlerin bacaya konması sonucu baca takıldığı yerden çıkabilir.

Baca yerinden çıkmış ise kombi ekranında hata kodu görünür bu kodlar genel olarak şunlardır..; f5 -E03-E01-F1-F02-C4-E14-E82 hatası alırsınız.

Bu durumda bacayı kombi çıkış dirseğinden takip ederek bacanın nereden çıktığını kontrol ediniz..! Baca 2 Parçadan meydana gelmiştir.

A) Atık gaz Tahliye borusu (Çapı dar olan alüminyum boru)

B) Temiz hava emiş Borusu (Beyaz olan Çapı Geniş boru)

Eğer baca yerinden çıkmış ise servis çağırmanızı tavsiye ederim..! Çünkü baca takma işlemi kolay değil. Kolay gibi görünse’de aslında zor bir işlemdir.

Baca yanlış takılmasından ötürü, yada bacayı takarken Balkondan sarkmalar sonucu hayati tehlike doğurabilir. Bu ihtimalin meydana gelmemesi için tekrar söylüyorum servis çağırınız.  Eğer ne yaptığınızı biliyor iseniz,

A) Atık gaz Tahliye borusu (Çapı dar olan alüminyum boru)  Yerine takılı olduğuna emin olunuz eğer yerinden çıkmış ise yerine dikkatli bir şekilde takınız.

B) Temiz hava emiş Borusu (Beyaz olan Çapı Geniş boru) Genelde bu boru yerinden çıkar..! Beyaz çapı geniş olan boruyu yerine dikkatlice takınız, bacanın yerine takıldığına emin olduktan sonra

Kombi,yi tekrar çalıştırınız. Eğer arıza ışığı yanıyor ise resetleyiniz. Kombi devreye girmez ise servis çağırınız.

#Baca ağzında kuş yuvası var’mı..? Baca ağzında kuş yuvası var ise..! Kuş yuvasını başka yere alınız, Bacayı iyice temizleyiniz. Genelde kuşlar baca ağzına yuva yapmaması için kuşluk diye tabir edilen siyah koruyucu bir ızgara vardır.

Bu parça yerinde yok ise bizimle irtibata geçiniz. Bu parçanın mutlaka olması gerekmektedir. Aksi taktirde kuşlar oraya girebildiği için yuva yapmaktadırlar. Daha sonra kombi cihazını çalıştırınız. Eğer devreye girmez ise servis çağırınız.

Baca Ağzı Kuşluk

Kombi Ateşleme sorunu

Kombi Ateşlemiyor..!

#Dış cephe mantolama yapıldı ise baca ağzı kapalı’mı..? Karşılaştığımız sorunlardan bir diğeri Bina dış cephe mantolama sırasında baca ağzının kapatılması,

Genel olarak Temiz hava emiş borusunun ağzı kapanmaktadır, Bu olay sonucunda kombi brülörü yanma gerçekleşmesi için taze hava (oksijen) Gereksimini karşılayamadığı için yanma gerçekleşmez

Bunun sonucunda Kombi ateşleme yapmaz, bu işlemi kombi 3 defa tekrarladıktan sonra arıza ışığı yanar. Bu arızanın önüne geçmek için Dış cephede bulunan temiz hava emiş borusu girişini

Dikkatli bir şekilde Temizleyiniz, Daha sonra Arıza ışığı yanan Kombi cihazını resetleyip çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz, Eğer devreye girmez ise servis çağırınız.

Temiz hava emiş Borusu 

Kombi Ateşleme sorunu

#Baca ağzı yukarı bakıyor’mu..? Eğer baca ağzı yukarı doğru meyilli ise Yağmur yağdığında baca ağzından giren yağmur suyu kombi cihazını çürütür parçaları bozar.

Kesinlikle kombi baca ağzı yukarı meyilli olmamalı, eğer böyle bir durum söz konusu ise ve kombi cihazı balkona takılmış ise Bacayı kendi imkanlarınızla meyli aşağı doğru ayarlayabiliyorsanız ayarlayınız. Yada servis çağırınız.

Eğer kombi Bacası duvardan çıkmış ise baca ağzı meylini Bilir kişiye veya servise yaptırınız. Daha sonra kombi içinde bozulan parçalar var’mı..? Kontrol ettiriniz..!

Genel olarak Hava sensörü veya fan motorunun bozulmasına sebebiyet verir. Uzun zamandır yağış alıyorsa hasar dahada büyük olabilir. Kontrolünü sağlayıp Gereken işlemler yapıldıktan sonra kombi çalışmaya devam edecektir.

#Lodos veya poyraz rüzgar var’mı..?

Yüksek veya açık bir alanda ikamet ediyorsanız Poyraz havalarda sık sık f5 -E03-E01-F 1-F02-C4-E14-E82 hatası alırsınız. Rüzgar azaldığında kombi kendi kendine düzelir.

Tüketici olarak bizim bu durumda yapabileceğimiz sadece kombi baca ağzına doğru oluşan rüzgarı engellemek peki bu işlemi nasıl yapabilirsiniz..!

Bu işlem Basit gibi gözükebilir fakat kombi cihazı balkona takılmış ise müdahale daha kolay olur. Baca ağzından en az 30cm uzaklıkta Rüzgarı engelleyen bir paspas tutturmak olacak.

En sağlıklısı kombi servisi çağırıp bir dirsek vasıtası ile bu duruma kalıcı bir çözüm bulabilirsiniz. Dirsek ağzı sağa veya sola takılması gerekmektedir. Aşağı veya yukarı takılmaz.

#Kar yağıyor’mu..?

Karlı havalarda f5 -E03-E01-F 1-F02-C4-E14-E82 hatası alıyorsanız baca ağzına Kar Birikmiş demektir. Bu arızanın önüne geçebilmek için sık sık baca ağzını kardan temizlemek olacak.

Bu işlemi ılık bir su ile baca ağzında biriken karı eritmek olacak. Burada dikkat edilecek husus ise döktüğünüz ılık suyun baca ağzından kombiye akmasını engellemek.

Böylece Kombi ateşleme arızası problemini çözmüş oldunuz. Konforlu ısınmanız dileği ile. Bir sonraki yazımızda Kombi neden su akıtır yazısını inceleyebilirsiniz. Aklınıza takılan her hangi bir soru görüş veya öneri olursa Aşağıda yorum kısmında bize yazabilirsiniz.

58 Yorum

Yorum yap veya soru sor

1
Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz.