Evime yada İş Yerine En Yakın Servis Gelsin "7-24 Acil servis"

Kombi neden su akıtır

Kombi neden su akıtır…? Kombi su Kaçırıyor, Kombi neden su kaçırır..! Neden su akar, şimdi bu konuyu ele alacağız. Anlatacağımız arızalar hiç bir yerde yok, gerek kombi gerekse klima arızalarının tümünü bu sitede bulabilirsiniz.

Ayrıca Kafanıza takılan bir soru olduğunda soru cevap kısmında bize yazabilirsiniz.

Kombinin altından neden su akar…: Öncelikle nedenlerini madde madde yazalım.

  1. 3 Bar emniyet vanasından akan su
  2. Ana Bloktan akan su 
  3. Genleşme tankından akan su
  4. Rakorlar’dan akan su
  5. Ana Eşanjör’den akan su
  6. Plaka eşanjöründen akan su
  7. Sirkülasyon pompasından akan su
  8. Hava Pürjöründen akan su
  9. Sensör’den akan su
  10. 3 yollu vana dan akan su
  11. Sekman bağlantısından akan su

Evet neredeyse tüm kombi parçalarını yazdık. Şimdi gelelim nedenlerini yazmaya..; 1. maddeden başlayalım 3 bar emniyet vanası neden su akıtır..? Bu sorunda kendi içinde maddelere ayrılır..?

  1. Genleşme tankı delik yada havası yok
  2. Ana eşanjör delinmiş
  3. Plaka eşanjör delik
  4. Doldurma musluğu bozuk 

Yukarıda’ki videoda ECA proteus model kombinin 3 bar emniyet ventilinden su aktığı görülmektedir.

Not..: Yukarıda yazılan 3 madde a.b.c maddeleri delik derken, bu delinme gözle gözükmez. Dıştan değil içten delinme yani Sadece bilir kişi uzman tarafından bu arıza saptanabilir.

a. Genleşme tankı delik yada havası yok..; Genleşme tankı her iki durumda 3 bar emniyet ventilin’den su akıtır. Eğer havası bitmiş ise, Hava basılmak sureti ile bu arızanın önüne geçilebilir. servis çağırınız.

Ama genleşme tankı delik ise bu durumda yapılabilecek bir şey yok. Tamiri mümkün olmayan genleşme tankları içinde membran conta bulunur.

Bu membran conta fabrikasyon olarak iki metal halka arasında presle sıkıştırılmıştır. Yani açılması mümkün olmadığı gibi tamiri’de mümkün değildir. Servis çağırınız.

b. Ana eşanjör delinmiş…; Ana eşanjör zamanla çürümesi sonucu delinir. Bu delinme sonucunda şebeke suyu kalorifer suyuna karışır.

Bu olayın sonucunda Manometre ekranında ibrenin 3’ü geçtiği gözlemlenir. Su basıncı 3 barı geçtiği için 3 bar emniyet ventilinden su akmaya başlar. Eşanjörün delik olduğu gözle görünmez (içten delinmiş) Servis çağırınız.

c. Plaka eşanjör delik…; Plaka eşanjörün görevi sıcak suyu konforlu bir şekilde iletmektir. Zamanla içinden geçen su metal yüzeyleri aşındırır. Bunun sonucunda plaka eşanjör delinir. (içten)

Bu delinme sonucunda şebeke suyu kalorifer suyuna karışır ve basınç yükselir. Her hangi bir nedenden ötürü su basıncının yükselmesi 3 bar emniyet valfini tetikler ve fazla su emniyet ventilinden dışarı atılır.

d. Doldurma musluğu bozuk ise kalorifer sistemine su basar. Bu olayın sonucunda basınç yükselir ve 3 bar emniyet ventil’den su damlamaya başlar. Servis çağırınız.

Not…: 3 Bar emniyet ventilin’den su akması basit bir arıza olduğu anlamını taşımaz. Bilakis bu arıza bozuk olan malzemeye göre fiyatı değişir. Yani..; Genleşme tankı delik ise komple genleşme tankı değişir.

Yada ana eşanjör delik ise komple ana eşanjörün değişmesi gerekir. Keza plaka eşanjör delik ise komple değişir. Bu arıza bedelleri’de ucuz değildir.

Kombi cihazının marka vede modeline bağlı olarak fiyat değişir. Bu durumda tüketici olarak yapabilecek bir şey yok servis çağırmanız gerekmektedir. Böylece 1. Maddeyi tamamlamış olduk. Sıra geldi 3 Bar Emniyetin dışında akan sular..! 2. maddeye

Kombi neden su akıtır

(Dıştan delinme)

2. Ana bloktan akan su…; Ana bloktan neden su akar..?  Nedeni…; Havanın çok soğuk olması, Ayriyeten su derecesi (sıfır) dereceye yakın, donmak üzere olması,

bunun sonucunda plastik blok parçasının genleşmesi sonucunda ana blok çatlar, ve o çatlaktan su akmaya başlar. Sızıntı gözle görülebilir. Servis çağırınız.

3. Genleşme tankından akan su…; Çok nadir olmakla beraber bazı modellerde Örnek..; Eca genleşme tankında hava pürjörü vardır. Bu pürjör arızalanması sonucu su akıtır. Yine nadir olmakla beraber sibop’tan su akıttığı görülmüştür. Servis çağırınız.

4. Rakorlardan akan su..; Genel olarak kombi cihazı alt bağlantı elemanlarının deforme olma, yada gevşemesi sonucu rekorlardan su gelebilmektedir. Nadir durumlarda kombi içinde bulunan rakor bağlantılarından kaçırdığı görülmüştür. Servis çağırınız.

5. Ana eşanjörden akan su..; Bu arıza iki başlık altında toplanabilir. 1. Eşanjörün dıştan delinmesi sonucu akan su 2.Bağlantı rakor veya oring contaların deformasyon sonucu akan su bu sızıntıları gözle görebiliriz. Servis çağırınız.

6. Plaka eşanjörden akan su…; Bu arızada 2 Başlık altında toplanabilir. 1. Plaka eşanjörün dıştan delinmesi sonucu akan su. 2. Plaka eşanjör bağlantı ve oring contalarının deformasyon sonucu akan su, bu sızıntılar gözle görülebilir. Servis çağırınız.

7. Sirkülasyon pompasından akan su…; Bu arıza 3 nedenden kaynaklanabilir. 1. Contanın deformasyon sonucu su akıtması. 2. Kontra vidası sın’dan akan su. 3. Pompa blokun’dan akan su. Blok’un sıcak veya soğuk suyun genleşme’sinden ötürü, çatlaması, ve bu çatlaktan sızan suyu Gözle görmemiz mümkün. Servis çağırınız.

Pompa blok tan akan su

Kombi neden su akıtır

8. Hava Pürjöründen akan su..; Su pompasına bağlı olarak çalışan hava pürjörü, adından’da anlaşılacağı üzere kalorifer sisteminde bulunan havayı otomatik olarak tahliye etmesi görevini üstlenir.

peteklerin çok kirli olması veya petek yıkamada yanlış kimyasal kullanılması pompa üzerinde bulunan hava pürjörün bozulmasına sebebiyet verir. Akıntı gözle görülebilir. Servis çağırınız.

9. Sensörden akan su..;  Her kombide sensör olduğundan ötürü, Zamanla bu sensör’ler deforme olur. Genel olarak akıttığı yerler ise oring contalarıdır. Servis çağırınız.

10. 3 Yollu vanadan akan su..; Kalorifer ile sıcak suya yön veren parçadır. Bu arıza genel olarak 3 yollu vana takımında bulunan oring contaların deformasyonu sonucu su akıtır. Akan yer gözle görülebilir. Servis çağırınız.

3 yollu vanadan akan su

Kombi neden su akıtır

11. Sekman bağlantısından akan su…; Bu arızalar genel olarak sekmanlı kombilerde meydana gelir. İki parçanın birbirine tutturulmasında kullanılan sekmanlardır.

Oring contaları bulunan bu parçalar ana blog gövdeye geçirilip tutturulur. Oring contaların deformasyonu sonucu sekman arasından su sızar. Sızan su gözle görülür. Servis çağırınız.

Not ; Çok Önemli ; Eğer Kombinin altından su akmıyor ise..! Sadece Belli aralıklarla devamlı kombiye su basıyor iseniz..! O zaman Kombi Neden su Eksiltir Sorusunu merek ediyorsunuzdur. Sizlere üzücü bir haberim var 🙁

Mutlaka Zemin döşemesinin Altında bulunan kombi tesisatında kaçak var demektir. Zemin altında bulunan Tesisat hattında su kaçağı olup olmadığından emin olabilmeniz için mutlaka (Tüm petekleri Kalorifer Vanalarını kontrol ediniz)

Genelde Banyoda bulunan Havlupan peteği veya tahliye tıpası su kaçırıyor olabilir. Kontrol ediniz..! Tüm odaların vanalarını ve Banyoyu kontrol etmenize rağmen su kaçağını bulamadıysanız..!

Tek çare Tesisatçıdan yardım talebinde Bulunmanız. Bildiğim kadarı ile Kaçak dedektörü adı verilen cihaz ile Yer altında kaçıran yeri nokta atışı bulabiliyorlar.

Tek yapılması gereken şey ise yalnız kaçağın olduğu bölgeyi kırıp onarımını, tamirini yapmak. Daha sonra Zemin döşemelerini eski haline getirmek olacak. Artık eskisi gibi sık sık kombi cihazına su basmak zorunda kalmayacaksınız. Bir daha Ki sefere kadar 🙂

Kombiye nereden, ve nasıl su basıldığını bilmiyor iseniz Kombiye su nasıl basılır yazısını inceleyebilirsiniz.

Kombinin altından neden su gelir..? veya Neden kombi su eksiltir konusunu detaylı olarak anlattık. Tüketicinin müdahalede bulunması çok sakıncalıdır..! Kombi bilindiği üzere Doğal gaz ile çalışır. Yetkisi olmayan kişilerin müdahale etmesi Ciddi sonuçlar doğurabilir.

Eğer kombiden ses geliyor ise Kombi neden ses çıkarır konusunu inceleyebilirsiniz. ( Yakında ) işlenecek.

5 Puan 1 Yorum

9 Yorum

Yorum yap veya soru sor

We’re sorry you’ve had a bad experience. Before you post your review, feel free to contact us, so we can help resolve your issue.

Post Review

1
Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz.